Linnea slutade trea i Flick-NM 2018
Skriven av Fredrik Öhman
2018-04-30 (00:02)
Inför sista ronden ledde Linnea med en halv poäng före 4 av konkurrenterna. Men tyvärr ville det sig inte i sista ronden. Linnea spelade lite för passivt och hamnade under väldig press mot egna kungen. Det gjorde att motståndarinnan lyckades ta Linneas bönder på F, G och H linjerna och gick dessutom till slutspelet med bättre ställning. Det hade troligen räckt med remi i sista för att vinna hela turneringen. Ack ack, så nära, så nära...

Resultat
Alla partierna sändes live, här kan man titta på dem.

Lilla talangen Alva Ling Tran från Trojanska Hästen föll också tungt i sista ronden i ett parti som definitivt borde slutat remi. Därmed slutade hon femma. Men jag har en känsla av att vi kommer att få se mycket mer av henne framgent.


Sammanbitet i väntan på att första ronden ska starta.


Tävlingssalen i Hotell Borgarnes på Borgarnes, Island.

Här är Linneas parti i tredje ronden som var en väldigt vacker seger, Linnea är vit:Linneas parti i fjärde ronden mot Alva Ling Tran. En riktig rysare i vilken Linnea hade lite flax, Linnea är svart:


En rolig överraskning för Sveriges del var att Brandy Paltzer lyckades knipa Silvermedaljen i A-gruppen.


De tävlande i A-gruppen


Medaljöserna i A-gruppen
Resultat A-gruppen


De tävlande i B-gruppen


Medaljöserna i B-gruppen
Resultat B-gruppen


De tävlande i C-gruppen


Medaljöserna i C-gruppen
Resultat C-gruppen


Här tar Linnea emot bronspokalen


Hela den svenska truppen i Flick-NM.
Inna Agrest (tredje från vänster i bilden) har varit med hela helgen och med sitt enorma kunnande hjälpt flickorna från Sverige med såväl mängder av analyser som preppningar. Det har hon gjort fantastiskt bra, tack Inna!

« Tillbaka

 
 

© 2019 Järfälla SS