Sammandraget i Stockholms JGP 2018
Skriven av Fredrik Öhman
2018-11-05 (18:25)
Alla deltävlingar i Stockholms SF JGP 2018 är nu avklarade.
Det som återstår är finalerna i de olika åldersklasserna som ska spelas i december emellan de ungar som samlat mest poäng under året.

Summeringarna i JGP-sammandraget är väldigt skoj läsning för oss JSS:are.


Edwin Chen vann överlägset mest poäng av alla i åldersklassen barn födda 2010 eller senare. Självklart är Edwin därmed kvalificerad för A-final. Efter denna poängkavalkad och att Edwin knep en bronsmedalj i Skol-SM i Oktober gör honom till en av favoriterna till guldet!

Vi har även Anton Johansson Öhman i denna klass som är kvalificerad till B-final.


I klassen barn födda 2009 har vi en till A-finalist i Alvin Daniels. Alvin vann silvret i Skol-SM för 2009:or i oktober. Han kommer att bli farlig i finalen.


I klassen barn födda 2007 har Taron Saghatelyan kvalificerat sig för B-final.


I klassen barn födda 2006 kom Linnea Johansson Öhman tvåa totalt endast en poäng efter ettan och har givetvis en plats i A-finalen. I tabellen kan man se att Linnea gång på gång tagit väldigt höga placeringar i konkurrens med de bästa. Linnea kommer att vara med och slåss om medaljerna.


I klassen barn födda 2005 slog Frunze Saghatelyan sig fram till A-final. Trots att han missade några deltävlingar var han ändå så stark att han samlade ihop poängen som behövdes.


I klassen barn födda 2004 vann Daniel Johansson Öhman sammandraget endast en poäng före närmaste konkurrenten. De två rakade hem topplaceringar i varje deltävling och lämnade övriga konkurrenter långt bakom i poängligan. Daniel blir en het medaljkandidat.

I samma klass erövrade också Edvard Lönn en plats i A-finalen. Edvard missade en del deltävlingar, men visade mycket hög klass när han var med. Han blir en utmanare om medaljerna.


Och till sist men verkligen inte minst kom Daniel Klosinski trea i sammandraget för juniorer födda 1998 - 2003. Eller om man bara räknar hans eget födelseår så blev han tvåa. Med tanke på konkurrensen en prestation som borde ge medalj redan nu.


I flickornas JGP har Linnea Johansson Öhman kvalificerat sig till A-final.

Flickornas JGP-sammanställning är dock lite märklig läsning eftersom Linnea toppat flickornas inbördes placering i nästan varje deltävling. Ändå räcker poängen endast till en elfteplats totalt om man jämför slutsummorna i listan som för övrigt är i lite oordning.

Stockholms SF har ett bonussystem som innebär att flickor ifrån klubbar som har många deltagande flickor premieras med bonuspoäng i Flick-GP:n. Men det verkar delas ut så mycket bonuspoäng att poängfördelningen blir skev.

Underskriven tänker ta upp detta med Stockholms Schackförbund.


Vi önskar allihopa ett hjärtligt lycka till i finalerna!

« Tillbaka

 
 

© 2016 Järfälla SS