Resultat i lagtävlingarna 2017-18
Skriven av Fredrik
2018-06-04 (19:17)
Sammanställningen av resultaten i lagtävlingarna brukar ju redovisas i JSS årstidning som delas ut under somrarna. Men i år kan vi redan nu presentera resultaten på vår hemsida.

Det vore fel att säga att säsongen 2017-18 bjöd på stora framgångar för JSS del. Det som väl ändå är lite glädjande är att:
* I Lag-DM, Div II säkrades fortsatt spel i samma division till nästa säsong.
* Likadant för JSS Lag I i Allsvenskan, Div III.
* Och likadant för Lag II i Stockholmsserien, Div V.

I den individuella sammanställningen totalt säger vi stort grattis till Ove Nilsson som placerade sig först. Imponerande eftersom han även vann totalen förra året och alltså upprepade sin bedrift.

Det finns även några fler glädjande överraskningar bland de individuella resultaten.

Andraplatsen totalt gick till en av våra toppjuniorer Daniel J-Ö som stod för en imponerande rad av remier och vinster emot spelare som ofta var betydligt högre ratade.

Tredjeplatsen totalt gick till Oleg C som också är en glädjande överraskning eftersom han sedan ett år tillbaka är ett mycket välbehövligt tillskott till oss seniorer på JSS.

Vill också flika in att en annan av våra toppjuniorer, Daniel K knep femteplatsen totalt. Han och Daniel J-Ö stod redan förra året för imponerande bedrifter då de hamnade på tredje respektive femte plats i totalerna. Då tävlade de visserligen för det mesta åt Lag II i Stockholmsserien, Div VI som alltså innebar motstånd med lägre rating.
Men jag berättar om det eftersom det visar att deras utveckling pekar rakt uppåt. Den gångna säsongen tog de nämligen klivet upp till Lag I i Allsvenskan och JSS lag i Lag-DM och bidrog med att ta många viktiga poäng. Jag gissar att det inte står på mer än kanske ett eller två år så kommer grabbarna att dominera JSS i seniora sammanhang också :)

Stort tack till Tommy Karlsson för den gedigna sammanställningen!

« Tillbaka

 
 

© 2016 Järfälla SS