Juniorallsvenskan 2019, JSS kvar i div II
Skriven av Fredrik Öhman
2019-11-24 (14:28)
Juniorallsvenskan 2019 spelades 22 - 24 november i Mölnlycke Kulturhus strax utanför Göteborg.

JSS ställde upp med ett lag i div II:
Daniel K
Linnea
John
Edvard
Frunze

Farhad och Fredrik följde med som ledare.

Inför turneringen var det väldigt spännande. JSS klarade sig så bra förra året att vi i kraft av det kom med i division II detta år när Sveriges Schackförbund omorganiserade turneringen.
Tidigare har Juniorallsvenskan bestått av endast två divisioner där div I gjorde upp om SM-titeln och div II bestod av alla lag ifrån klubbar landet runt som tyckte att de hade ett lag med chanser och hoppades kunna kvala in till I:an.
Detta år var det utökat till tre divisioner. Div I och II bestod av 6 lag vardera och div III motsvarade tidigare års div II.
På förhand visste vi att JSS skulle få kämpa för att hålla sig kvar i div II.

Och om det blev dramatik!
Turneringen började bra med en otippad remi emot Limhamn och vinst emot En Passant Svedala. Daniel K visade sig i fantasktisk form och segrade emot diverse 2000-spelare.
Så i sista ronden föll det sig så att JSS skulle möta Helsingborg och göra upp om vilket av lagen som skulle få finna sig i en nedflyttning. Förutsättningarna var att JSS var tvungna att vinna matchen för att stanna kvar i div II emedan det räckte med remi för Helsingborg.

Och ack ack! Daniel K som var i så fantastisk form råkade vidröra en pjäs som han inte tänkt flytta och var då tvungen att göra ett drag med den pjäsen som tyvärr ledde till förlust av det partiet.

Men Linnea som spelat starkt i turnerningen, lyckades med en fenomenal instängning av motståndarens springare och vann på bord två.

Och John klev fram på bord tre och rakade hem en mer än välförtjänt seger emot en moståndare med drygt 250 högre ELO-rating.

Kvar var Edvard på bord fyra som minst behövde en remi för att tillförsäkra JSS segern. Det partiet stod och vägde länge. Men till sist lyckades Edvard trassla till sig en seger!

Läs mer på SS Manhems hemsida...

Officiella hemsidan på Sveriges Schackförbund...

Resultat
Inför sista ronden passade Farhad på att ta detta foto. Denna match var avgörande för om JSS skulle bli kvar i div II. Passande nog blev det till sist så att avgörandet stod emellan Edvard till vänster och hans motståndare som håller i lagskyltarna :)

« Tillbaka

 
 

© 2021 Järfälla SS