Juniorverksamhet

Järfälla Schacksällskap har verksamhet för barn och ungdomar i tre grupper på måndagar.

Grupper
Gruppnamn Info. Tider
Teoriklass1 ledare och 8-10 barn17:30 – 19:00
Grundkurs1 ledare och 8-10 barn17:30 – 19:00
Nybörjargrupp3 ledare och 9-12 barn18:00 – 19:00

Vi är 8 ledare som i olika roller är engagerade i klubbens juniorverksamhet. Tillsammans med barnen skapar vi en fantastisk verksamhet från nybörjarnivå till avancerad teori. Många av barnen deltar på externa tävlingar i distriktet, och några tillhör de bästa i sin åldersklass nationellt. Men det som vi är mest stolta över är den anda av kamratskap som råder mellan barnen på klubben. I vår ungdomsverksamhet går barn från Kungsängen, Kallhäll, Jakobsberg, Barkarby med mera.

Vill du börja spela schack med oss?


Vi tar in nya barn även under pågående termin. Skicka intresseanmälan till vår kontaktperson för ungdomsverksamhet. Ange barnets namn och födelseår. Det går bra att besöka oss några gånger för att prova på.

 • Yngre barn börjar i nybörjargruppen.
 • Äldre nya barn kan börja i grundkursen tillsammans med jämnåriga. Vi vill ändå att de behärskar innehållet i nybörjarkursen som de i så fall hoppat över. För att säkerställa det kommer vi att titta på vad barnet kan sedan tidigare, och om vi identifierar kunskapsluckor, dela ut läxor och ställningar som man ska öva på, så att de kommer ikapp.
 • Barn och ungdomar från annan klubb som har kommit en bra bit på vägen i sin utveckling kan börja i teoriklassen.


 • Se Meny till höger.   

   
   

  © 2016 Järfälla SS