Juniorverksamhet

Järfälla Schacksällskap har verksamhet för barn och ungdomar i tre grupper på onsdagar i ungdomslokalerna en trappa ned i Maria Kyrka på Vasavägen 25 i Jakobsberg.
Stort tack till Järfälla Församling som upplåter lokalerna till JSS juniorverksamhet.

Gruppnamn Info. Tider
Teoriklass   1 ledare och 8-10 barn   17:30 – 20:00 
Grundkurs   1 ledare och 8-10 barn   17:30 – 20:00 
Nybörjargrupp   Minst 1 ledare och upp till 10 barn   17:30 - 18:30 alt. 18:45 - 19:45

Totalt är vi 6 ledare som i olika roller är engagerade i klubbens juniorverksamhet. Tillsammans med barnen skapar vi en fantastisk verksamhet från nybörjarnivå till avancerad teori. Många av barnen deltar på externa tävlingar i distriktet, och några tillhör de bästa i sin åldersklass nationellt. Men det som vi är mest stolta över är den anda av kamratskap som råder mellan barnen på klubben. I vår ungdomsverksamhet går barn från Kungsängen, Kallhäll, Jakobsberg, Barkarby med mera.


Vill du börja spela schack med oss?

I mån av plats tar vi in nya barn även under pågående termin.

För närvarande är det tyvärr fullbelagt i båda nybörjargrupperna och vi har kö till dem. Men i grundkursen och teoriklassen finns platser kvar.

Välkommen med en intresseanmälan till vår kontaktperson för ungdomsverksamhet, Farhad Rouhani rouhani@kth.se. Ange barnets namn och födelseår. Det går bra att besöka oss några gånger för att prova på.

  • Yngre barn börjar oftast i nybörjargruppen.
  • Äldre nya barn kan börja i grundkursen tillsammans med jämnåriga. Vi vill ändå att de behärskar innehållet i nybörjarkursen som de i så fall hoppat över. För att säkerställa det kommer vi att titta på vad barnet kan sedan tidigare, och om vi identifierar kunskapsluckor, dela ut läxor och ställningar som man ska öva på, så att de kommer ikapp.
  • Barn och ungdomar som har kommit en bra bit på vägen i sin utveckling kan börja i teoriklassen.


  • Se Meny till höger.     
     

    © 2016 Järfälla SS