Juniorverksamhet

Viktig information inför VT 2020Förädrastödda kvällar med grupp 1 - 3 våren 2020


Med start direkt efter årsskiftet 2019/2020 omorganiserar JSS undervisningen för de mindre grupperna (1 - 3).
Detta beror på att vi har (den stora föremånen av att ha) många barn men (den inte så stora föremånen av att ha) för få ledare. Dessutom I praktiken har det tyvärr inneburit att vi inte kunnat upprätthålla en tillfredställande nivå på undervisningen.
Men istället för att behöva lägga ned grupper kom vi på idén med föräldrastödda kvällar som vi hoppas ska hjälpa ledarna att med föräldrarnas hjälp återupprätta en god och nivåanpassad schackundervisning med mera långsiktigt tänk.

Schema för föräldrar och information om föräldrastödda kvällar

Grupp 1- 4 har träning/spel onsdagar våren 2020


Under våren 2020 kommer grupp 1 - 4 att hålla till i lokalerna i Maria Kyrka varannan onsdagskväll fram till sommaren. Och varannan onsdagskväll kommer vi nyttja klubbens lokaler på Frihetsvägen 8.

Tider och platser...

Grupp 5 träning/spel måndagar våren 2020


Tiderna och lokal kommer att variera för Grupp 5 eftersom det är vissa kvällar som är planerade för aktiviteter tillsammans med seniorerna. De flesta måndagskvällarna kommer gruppen hålla till i "Processrummet" i Huset på höjden, Engelbrektsvägen 47.
Övriga kvällar blir det på Frihetsvägen 8.

Tider och platser...

Frågan om lokaler inte helt klart HT 2020


Efter sommaren är det osäkert om hur det blir med lokalerna. Vi hoppas förstås få återgå till Maria Kyrka varje onsdag, men tyvärr är det oklart i nuläget. Därför är juniorernas spelprogram, lokaler och tider endast klara fram till sommaren.

Vi återkommer om hösten när vi fått klart med lokaler och tider och meddela er och uppdatera informationen på denna sida så fort vi vet mer.

Det kanske känns rörigt med alla olika grupper, lokaler och tider. Vi hoppas ni har överseende med detta.

Elitträning


Under våren 2020 kommer vi att fortsätta erbjuda våra elitjuniorer förstklassig träning! Under våren kommer Teodor Kenneskog att ställa upp som tränare. En väldigt kvalificerad spelare som i likhet med Martin Lokander har sina rötter i JSS.

Vi söker ungdomsledare


För närvarande har vi ca 40 juniorer i alla åldrar och nivåer. Det är jätteroligt och vi är väldigt stolta över att ha så många elever.
Men tyvärr är vi för få ledare som ska klara av att ge alla barn och ungdomar en kvalitativ undervisning på alla nivåer.

Kan du lite schack eller rentav är expert och skulle vara intresserad av att hjälpa till som ledare i en växande juniorverksamhet?
Hör av dig till oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ned på denna sida.Järfälla Schacksällskap har verksamhet för barn och ungdomar i fem grupper på onsdagar i ungdomslokalerna en trappa ned i Maria Kyrka på Vasavägen 25 i Jakobsberg.
Stort tack till Järfälla Församling som upplåter lokalerna till JSS juniorverksamhet.


Totalt är vi 2 ordinarie och 2 reserver/assisteranse ledare som i olika roller är engagerade i klubbens juniorverksamhet. Tillsammans med barnen skapar vi en fantastisk verksamhet från nybörjarnivå till avancerad teori. Många av barnen deltar på externa tävlingar i distriktet, och några tillhör de bästa i sin åldersklass nationellt. Men det som vi är mest stolta över är den anda av kamratskap som råder mellan barnen på klubben. I vår ungdomsverksamhet går barn från Kungsängen, Kallhäll, Jakobsberg, Barkarby med mera.


Vill du börja spela schack med oss?

I mån av plats tar vi in nya barn även under pågående termin.

Välkommen med en intresseanmälan, kontaktuppgifter hittar du längst ned på denna sida. Ange barnets namn och födelseår. Det går bra att besöka oss några gånger för att prova på.

 • Yngre barn oavsett tidigare erfarenhet börjar i nybörjargrupp 1 eller 2.

  Nybörjargrupperna är tyvärr fullbelagda för närvarande.

 • Vi har inget direktintag till grupp 3 fortsättare, men yngre barn som har kommit en bit på vägen i sin utveckling kan efter att de börjat i nybörjargruppen gå vidare till fortsättningsgruppen. Vi vill först säkerställa att de behärskar några centrala moment från innehållet i nybörjarkursen.

  Platser finns.

 • Äldre barn oavsett tidigare erfarenhet börjar i grupp 4, ungdomsgruppen.

  Platser finns.

 • Barn och ungdomar med stor erfarenhet av bl a tävlingsspel börjar i grupp 5, elitgruppen. • Se Meny till höger.   
   

  © 2019 Järfälla SS