Linnea vann i Flick-SM
Skriven av Fredrik Öhman
2020-01-23 (09:27)
Flick-SM 2020 spelades i Örebro 17 - 19 januari i My Office lokaler på Stenbackevägen.

På förhand såg det ut som att Linnea skulle ha väldigt goda chanser till guldet trots att det var första året hon spelade i högstadiegruppen (klass B). Det berodde på att Linnea hade ganska mycket högre Elo än närmsta konkurrent och att Linnea har mött de allra flesta som var anmälda tidigare och vunnit över dem.

Den tuffaste konkurrenten Margo som skulle varit favorit annars var inte anmäld. Men Margo anmälde sig helt plötsligt och dök upp på fredagen så Linnea ställde in sig på att säkra minst 2:plats för att kvalificera sig till Flick-NM och ge allt för att försöka rubba Margo, för vinna ville hon ändå och vi var säkra på att hon skulle ställas mot Margo förr eller senare.

Men Margo förlorade sensationellt i första ronden. Det var det väl ingen som trodde på förhand, men det ställde saker och ting i en ny dager. Linnea klarade av sina motståndare en efter en och Margo återhämtade sig ifrån den inledande förlusten och tog upp jakten på Linnea i tabellen.

Så i 6:e ronden möttes Linnea och Margo och Linnea fick se sig besegrad efter ett anfall ifrån Margo som troligen var det snyggaste i hela Flick-SM. Bägge två slutade på 6 poäng av 7 men Linnea vann guldet i kraft av endast en halv kvalitetspoäng mer.

Resultat

Hemsida Flick-SMLinnea mottar prisetVi tog en bild efteråt på Linnea och kompisen Alva Ling ifrån Trojanska Hästen som vann mellanstadiegruppen (klass C) överlägset« Tillbaka

 
 

© 2021 Järfälla SS