Seniorverksamhet

TÄVLINGAR
JÄRFÄLLA SCHACKSÄLLSKAP


Välkommen till JSS:s stora utbud av schacktävlingar!

Schack spelas i hela världen. Många spelar hemma, i parken, på jobbet eller i skolan. Att mötas över ett schackbräde är underhållande och spännande, även om spelet inte nödvändigt¬vis ingår i någon organiserad tävling. För den som blir biten av schack och vill utöva spelet som en tävlingssport, kan JSS erbjuda många alternativ:

1. Klubbspel.
Klubbtävlingarna spelas på måndagskvällar i vår klubblokal på Frihetsvägen 8 i Jakobsberg. Spelstart 18.30 för seniorer. Spelprogrammet hittar du i vår Årstidning och på vår hemsida www.jarfallass.se

2. Lagspel.
Som klubb tävlar vi även mot andra klubbar. Då utser vi lag, med ett flertal spelare, som representerar JSS. Vi tävlar med två lag i den s.k. ”Allsvenska serien”. Det innebär att schackklubbar från hela Sverige tävlar mot varandra. Vårt ”förstalag” tävlar i de högre divisionerna och vårt ”andralag” mot lag i lägre divisioner. De allsvenska lagmatcherna spelas på söndagar i vår klubblokal eller hos de klubbar vi möter, enl. ett schema som görs upp av Sveriges Schackförbund. Vi deltar även med ett lag i Distrikts-mästerskapet (DM). Där möter vi andra lag från schackklubbar i Stockholm. Matcherna spelas på måndagar i Stockholms Schackförbunds lokaler på södermalm. Spelprogrammen hittar du i vår Årstidning och på vår hemsida www.jarfallass.se

3. Juniorverksamhet.
JSS har en omfattande verksamhet för våra juniorer. På klubben har vi tre olika grupper, beroende på hur långt juniorerna har kommit i sin utveckling. Schackskola varvas med spel och tävlingar i klubblokalen på måndagar.
Nybörjar-gruppen samlas 17.30-18.30 alt. 18:45-19:45
Övriga juniorer samlas 17.30-20.00
Våra juniorer deltar även, med stor framgång, i tävlingar utanför klubben.

Våra tävlingar är öppna för alla medlemmar, men även schackintresserade som ännu inte blivit medlemmar är välkomna att besöka oss och prova på.


Dan Haglund
Ordf./tävlingsledare
Järfälla SchackSällskap

 

 
 

© 2016 Järfälla SS